in

Ubio suprugu, taštu i petoro svoje dece

Ubio suprugu, taštu i petoro svoje dece

Majkl Hajt (42) iz američke savezne države Juta ubio je svoju sedmočlanu porodicu, suprugu, taštu i petoro svoje dece od četiri do 17 godina, a potom počinio samoubistvo, saopštile su lokalne vlasti u gradu Enoh Siti.

On je ubio suprugu Taušu Hajt (40) i njenu majku Gejl Erl (78), kao i decu, tri devojčice starosti 17, 12 i sedam godina i dva dečaka stara sedam i četiri godine. Njihova tela nađena su u porodičnom domu u Enoh sitiju, gradiću u jugozapadnoj Juti, udaljenom oko 290 kilometara od Las Vegasa.

Njegova supruga podnela je zahtev za razvod braka krajem decembra, saopštile su lokalne vlasti, sugerišući da je to bio jedan od motiva ubistva, pišu američki mediji.

„Policija trenutno veruje da nema drugih osumnjičenih. Dokazi ukazuju da je osumnjičeni oduzeo sebi život posle ubistva sedam osoba u kući“, saopštile su vlasti.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Gradonačelnik Enoh Sitija Džefri Čestnat rekao je kako je ovo ubistvo uzdrmalo usko povezanu zajednicu od oko 7.500 stanovnika.

„Hajtovi su bili moje komšije. Najmlađe dete igralo se u mom dvorištu sa mojim sinovima. Ovo je užasan udarac za mnoge porodice koje su provele dane i noći sa ljudima kojih više nema“, rekao je on.

Gradski menadžer Enoh Sitija Rob Dotson rekao je da se ne zna šta se dogodilo, ali da se zna da više nema „ljudi koji su bili naši prijatelji i koje smo voleli“.

On je dodao kako je policija otkrila tela u sredu popodne, nakon što je prijavljeno da Tauša Hajt nije došla na zakazani sastanak.

Šef policije Džekson Ejms rekao je kako je porodica Hajt bila predmet istrage pre nekoliko godina, ali nije izneo druge detalje.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu