in

Turska šalje specijalne snage na KiM na zahtev NATO-a

Turska šalje specijalne snage na KiM na zahtev NATO-a

Planirano je slanje snaga u bazu Sultan Murad na tzv. Kosovu 4-5. juna, saopštilo je Ministarstvo odbrane Turske i naglasilo da Ankara poziva strane u sukobu na uzdržanost

Turske specijalne snage kreću na Kosovo i Metohiju kao odgovor na zahtev NATO-a, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Turske.

„Kao odgovor na zahtev dobijen iz Zajedničkog štaba NATO-a u Napulju, zbog dešavanja na KiM, bataljon pri 65. mehanizovanoj pešadijskoj brigadi određen je kao rezervni bataljon. Planirano je slanje snaga u bazu ‘Sultan Murat’ na Kosovu 4. ili 5. juna“, navodi se u saopštenju.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Ministarstvo odbrane je takođe naglasilo da Ankara poziva strane u sukobu na uzdržanost.

Naime, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan razgovarao je 31. maja telefonom sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom „Kosova“ Aljbinom Kurtijem.

Razgovarajući o bilateralnim odnosima sa Beogradom i Prištinom, Erdogan je istakao da je dijalog jedini način da se uspostavi mir u regionu.

Ankara je takođe potvrdila spremnost da doprinese normalizaciji odnosa Srbije i „Kosova“.

Predsednik Srbije je pozvao turskog lidera da iskoristi svoj uticaj za uspostavljanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte