in

Trupe Vagnera otkrile u Artemovsku tela stranih plaćenika bez glave i ruku

Trupe Vagnera otkrile u Artemovsku tela stranih plaćenika bez glave i ruku

Prema rečima osnivača PMC „Vagner“ Prigožina, „sva tela i drugi dokazi će uskoro biti predati istražnim organima na dalju istragu.“

Osnivač PMC „Vagner“ Jevgenij Prigožin objavio je otkriće u Artemovsku (ukrajinski naziv – Bahmut) tela stranih plaćenika, izveštava TASS.

„Danas su u Bahmutu jedinice PMC „Vagner“ pronašle su tela sa odsečenim glavama i rukama. Takođe i telefone i druge informacije da ova tela pripadaju plaćenicima, koje neprijatelj nije mogao da izvuče zbog teške borbe. Tako su pokušali da sakriju poreklo ovih boraca. Međutim, uz tela su pronađeni i elektronski mediji“, rekao je Prigožin, čije reči prenosi Telegram kanal njegove pres službe.

Prema njegovim rečima, „sva tela i drugi dokazi će uskoro biti predati istražnim organima na dalje istrage”.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

U rejonu Artemovsk vode se žestoke borbe. Prema rečima vršioca dužnosti šefa DNR Denisa Pušilina, borbe se sada vode na periferiji grada, direktno u kvartovima koje su nedavno držale ukrajinske jedinice.

Istovremeno, DNR i LNR su u više navrata izveštavale da komanda ukrajinskih trupa raspoređuje dodatne snage na pravcu Artemovska, ali Oružane snage Ukrajine upravo tu trpe značajne gubitke.

Webtribune.rs