in

Tramp ubedljivo vodi u anketama: „Čak i da ga osude, on je naš predsednik“

Tramp ubedljivo vodi u anketama: „Čak i da ga osude, on je naš predsednik“

Čak 80 odsto republikanskih glasača kaže da bi Donald Tramp trebalo da bude predsednik i ako bude osuđen pred saveznim sudom

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp trenutno ima podršku 61 odsto republikanskih glasača, naspram Rona Desantisa, glavnog rivala stranke za predsedničke izbore 2024. godine, koji ima 23 procenata glasova, pokazala je anketa „Ci-Bi-Si njuza“ i „JuGov“.

Senator Južne Karoline Tim Skot i bivši potpredsednik Majk Pens dobili su po četiri odsto glasova, dok kandidatkinja Niki Hejli ima poverenje tri odsto republikanskih glasača, navodi list „Hil“.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Upitani da odgovore šta bi se desilo ako Tramp bude osuđen pred saveznim sudom, 80 odsto republikanskih glasača je ocenilo da bi on svakako trebalo da bude predsednik.
U anketi je učestvovalo 1.798 ljudi, u periodu između 9. i 10. juna, nakon što je obelodanjeno da je podignuta savezna optužnica protiv bivšeg predsednika SAD.

Tramp se suočava sa 37 tačaka optužnice, uključujući i nedozvoljeno zadržavanje poverljivih dokumenata i zaveru da se opstruiše pravda, nakon što je napustio Belu kuću, sudeći prema dokumentima saveznog suda objavljenim u petak.


Tramp je ranije danas kritikovao „komunističke demokrate“ koji „žele da zatvore svoje protivnike“ govoreći na republikanskoj konvenciji u Džordžiji, što je njegovo prvo pojavljivanje u javnosti otkako je optužen pred federalnim sudom.

On je, kako prenosi „Gardijan“ napao Ministarstvo pravde, FBI i administraciju predsednika Džozefa Bajdena, a svoju nedavnu optužnicu je nazvao „parodijom pravde“ i ponovio da je Bajden sakrio tajna dokumenta u kineskoj četvrti u Vašingtonu.

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 


The post Tramp ubedljivo vodi u anketama: „Čak i da ga osude, on je naš predsednik“ first appeared on WebTribune.