in

SVI U ŠOKU: Mislili su da će Zapad ući u rat sa Rusijom zbog njih – Sad su iznenađeni i u nevolji JER RUSI NADIRU

Stranka Sluga naroda ukrajinskog predsednika Volodimira Zdelenskog saopštava da je on zatražio pregovore s Rusijom zato što Ukrajinci sami brane svoju zemlju.

Predstavnica te stranke Jelena Šuljak navela je da Sluga naroda do danas ne vidi korake Zapada koji bi Rusiju mogli naterati da stane – zatvaranje neba, isključenje Rusije iz SWIFT-a, naftni embargo i zaustavljanje izvoza iz Rusije, prenosi agencija UNIAN.

“Ali Zapad to ne radi. Da, uveli su nove sankcije Rusiji. Ali to nije dovoljno. Mi sami branimo svoju zemlju“, navedeno je u saopštenju objavljenom na Telegramu.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Dodaje se da je očigledno da je neophodno odmah prekinuti rat i da je Zelenski, između ostalog, zato predložio pregovore.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je danas ruskog predsednika Vladimira Putina na pregovore. Odgovor mu je stigao brzo, portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je da je Putin spreman da pošalje rusku delegaciju u Minsk na pregovore sa Ukrajinom.

Navodno, Zelenski je na video samitu lidera EU rekao da je to možda poslednji put da ga vide živog.

(tanjug)