in

Svi na svetu su shvatili – Niko se neće suprotstaviti ruskoj vojsci u Ukrajini

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da ciljevi specijalne operacije Rusije po pitanju demilitarizacije Ukrajine moraju biti ispunjeni budući da oni predstavljaju pretnju za ruski narod.

Kako je rekao, rok za izvršenje specijalne operacije Rusije će opredeliti ruski predsednik Vladimir Putin u skladu sa rezultatima i ostvarenim ciljevima.

„Cilj je denacifikacija Ukrajine, a idealni scenario bi bi kada bi se Ukrajina očistila od nacista“, naveo je.

Takođe je rekao i da je termin „okupacija“, kada je reč o ovoj operaciji, koristiti apsolutno neprihvatljivo.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Govoreći o perspektivi potpunog uništenja ukrajinske armije Peskov je rekao da je cilj da se „neutrališe vojni potencijal Kijeva“.

Takođe se osvrnuo i na pitanje eventualne smene režima u Kijevu rekavši da je to isključivo pitanje koje treba da rešava ukrajinski narod.

Peskov je takođe rekao i da se Kremlj negativno odnosi prema sankcijama Zapada koje su uvedene protiv Vladimira Putina i ruskih ministara.

„Rusiju je nemoguće zatvoriti gvozdenom zavesom, problemi mogu biti sa mnogim zemljama, iako su ti problemi postojali i ranije“, kazao je on.

Komentarišući susret ukrajinskog i ruskog predsednika Peskov je rekao da takva mogućnost nije isključena ukoliko je Kijev spreman da razgovara o zabrinutostima Moskve u sferi bezbednosti.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE