in

Sve šanse da ovde počne svetski rat: Blokada na vrlo osetljivu tačku Rusije

Ukrajinska vojska potpuno je zatvorila granicu za transport koji dolazi iz Pridnjestrovlja.

Pre neki dan ukrajinska vojska i graničari zatvorili su granicu sa Pridnjestrovljem, potpuno zabranivši ulazak na teritoriju zemlje vozilima koja nemaju državne registarske tablice Moldavije.

U stvari, govorimo o početku blokade nepriznate države, mada se tvrdi da je i dalje moguće preći granicu, ali pod određenim uslovima.

Na predstavljenim video kadrovima možete videti tačno trenutak kada vozilu nije dozvoljen ulazak na teritoriju Ukrajine sa strane Pridnjestrovlja.

Ovo ukazuje na to da će se situacija oko nepriznate države razvijati prilično aktivno, a u bliskoj budućnosti Moldavija i Ukrajina mogu generalno zatvoriti granice sa Pridnjestrovskom republikom.

Zvanični Kijev ne otkriva razloge zatvaranja granica za vozila sa pridnjestrovskim brojevima.

Stručnjaci napominju da je to zbog pokušaja Moldavije i Ukrajine da pritiskom na ovu zemlju postignu povlačenje ruskih vojnih snaga sa teritorije nepriznate države.

Analitičari procenjuju da su Ukrajina i Moldavija samo istureni redovi u većoj igri sa Moskvom, ali svakako nisu svesni da nije zdravo igrati se na ovaj način sa najmoćnijom vojskom na svetu.

Webtribune.rs