in

Stoltenberg priznao: Ukrajina je u kritičnoj situaciji, koja će biti još gora

Stoltenberg priznao: Ukrajina je u kritičnoj situaciji, koja će biti još gora

Članice Alijanse nisu u stanju da zadovolje povećanu potražnju Ukrajine za municijom, priznaje generalni sekretar NATO-a

Situacija na frontu za Ukrajinu je kritična i mogla bi dodatno da se pogorša zbog nedostatka pomoći Zapada, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

„Moramo da se pripremimo za loše vesti. Konflikti se razvijaju u fazama. Ali moramo podržati Ukrajinu i u lošim i u dobrim vremenima“, rekao je Stoltenberg za nemački kanal „Erste“, odgovarajući na pitanje novinara da li strahuje da će se situacija u Ukrajini u budućnosti pogoršati.

Stoltenberg je priznao da članice Alijanse nisu u stanju da zadovolje povećanu potražnju Ukrajine za municijom.

Osvrnuvši se na situaciju na frontu, Stoltenberg je naveo da u proteklih nekoliko meseci nije bilo značajnijeg pomaka, ali da ne želi da komentariše dalji razvoj događaja.

„Ratovi su sami po sebi nepredvidivi. Ali znamo da što više podržavamo Ukrajinu, to će se rat brže završiti“, ocenio je.
Generalni sekretar NATO-a je prethodno osudio Evropu, napomenuvši da evropske zemlje slede sopstvene interese i ne mogu da povećaju proizvodnju oružja za Ukrajinu.

„Nismo u mogućnosti da sarađujemo onoliko blisko koliko bi trebalo. To dovodi do većih troškova i otežava povećanje proizvodnje“, kazao je Stoltenberg.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social

       

The post Stoltenberg priznao: Ukrajina je u kritičnoj situaciji, koja će biti još gora first appeared on WebTribune.