in

Što niste odvojili Alepo i Homs od Damaska? Samo ste to Srbima uzeli

Predsednik Srbije kazao je danas “da pred nama nije lak zadatak” i da “nije vreme za prevelika očekivanja ili očekivanja koja nisu u skladu sa realnošću koja je oko nas”.

Predsednik se osvrnuo na to što je prilikom sastanka u Briselu naveo da je albanska strana predložila deklaraciju miru, na šta je Vučić kazao da bi to bilo kao da potpisujemo sporazum sa samim sobom.

Govoreći o Zapadu i NATO bombardovanju, kazao je da ne treba da očekujemo pravdu.

“Ne treba da očekujemo pravdu, plaćaćemo cenu manjim delom naše politike i većim delom bahatog i brutalnog ponašanja velkih sila. Nikada nam neće reći ‘izvinite’, već će reći da su to uradili da bi sprečili humanitarnu katastrofu. Zar nije gora katastrofa u Avganistanu? Što niste odvojili Alepo i Homs od Damaska? Samo ste to Srbima uzeli. ‘U pravu si, Aleksandre, ali da pređemo na realnost’”, naveo je on.

“Mi se zalažemo za integritet BiH uz poštovanje RS, a kada ih iz RS pitaju kako ste Albancima dali pravo na opredeljenje, a Srbi nemaju pravo na to uprkos sporazumu?”, pitao je Vučić.

Predsednik Srbije je dodao da nema odgovor.

“Muk”, naveo je Vučić.

“A šta da kažem tim ljudima? Jedan od državnika mi je rekao. ‘Sve si u pravu, ali je situacija i moraš da imaš pragmatičan pristup’. I nema smislenog odgovora i neće ga biti. Treba da gledamo sebe i šta možemo i dokle možemo. Naš problem je što nemamo decu”, dodao je predsednik Srbije.

(b92)