in

Stigli Rusi – Spremni su

Stigli Rusi – Spremni su

Voz sa ruskim vojnicima i opremom stigao je u Belorusiju, saopštilo je danas belorusko ministarstvo odbrane.

Minsk je u četvrtak objavio da će dobiti još oružja i vojne opreme u sklopu povećanja vojne saradnje dve zemlje, podseća Rojters.

Navedeno je i da Belorusija i Rusija nastavljaju da formiraju zajedničku vojnu grupaciju u Belorusiji i pripremaju zajedničke vežbe ratnog vazduhoplovstva.

Lukašenko posetio ruske trupe; „Spremni su“

Aleksandar Lukašenko posetio je 230. kombinovani Obuz-lesnovski poligon Zapadne operativne komande Kopnene vojske u Brestskoj oblasti u Belorusiji.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Predsednik Belorusije posetio je poligon gde je, između ostalog, stacioniran ruski deo združenih trupa, javlja RIA Novosti.

Zamenik ministra odbrane Belorusije Andrej Žuk rekao je da su zajedničke belorusko-ruske regionalne trupe spremne da brane saveznu državu. Predstavnik ruskih oružanih snaga rekao je Lukašenku da su ruske „jedinice zajedno sa jedinicama Oružanih snaga Republike Belorusije na poligonima Belorusije izvele vežbe, komandno-štabnu obuku u okviru obuke savezničkih snaga“.

Prema njegovim rečima, ruske jedinice su spremne da izvršavaju zadatke po nameni i zahvalio beloruskoj strani na pomoći u obuci. Agencija podseća, da su se beloruski i ruski predsednik Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin 10. oktobra prošle godine dogovorili angažovanje regionalnih trupa zbog zaoštravanja situacije na zapadnim granicama.

Ministarstvo odbrane Belorusije je juče saopštilo da se, radi vojne bezbednosti savezne države, nastavlja postepeno jačanje regionalnog grupisanja trupa Belorusije i Ruske Federacije.

Dodaje se i da će u Belorusiju i dalje stizati ljudstvo, naoružanje, vojna i specijalna tehnika oružanih snaga Ruske Federacije.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

(tanjug)