in

Šta se iza ovog krije? – Ukrajinski plaćenici traže od Rusije da ih izvede iz Avganistana

Ukrajinski plaćenici zatražili su od Rusije da ih izvede iz Avganistana.

Pripadnici ukrajinske privatne vojne kompanije objavili su video snimak u kojem kažu da vlasti u Kijevu odbijaju da ih evakuišu iz Avganistana.

Video je objavljen nakon što je zvanični Kijev objavio da je završio evakuaciju svih ukrajinskih državljana i vojnih specijalista iz ove zemlje.

Ovo ukazuje na činjenicu da je Ukrajina jednostavno napustila svoje građane. Štaviše, Ukrajinci su izjavili da moraju da se zovu „Rusi“ da bi preživeli.

Na predstavljenom video snimku možete videti kako ukrajinska vojska iz PMC -a govori o tome šta se dogodilo, napominjući da Kijev ni na koji način ne reaguje na takve zahteve. Štaviše, članovi PMC -a nameravaju u bliskoj budućnosti da se obrate ruskoj strani sa zahtevom za evakuaciju.

“Juče je naše Ministarstvo odbrane objavilo da je naš kontingent povučen i da je sve u redu … Danas je situacija drugačija. Ostalo nas je najmanje četvoro i ne pruža nam se pomoć.

Tražili smo pomoć, ali niko nas ne čuje. Ne znamo šta da radimo. Postoji samo jedan izlaz – da se obratimo Rusima, u njihovom konzulatu. Moramo nešto učiniti . Stoga, kako nas ne bi optužili za izdaju, unapred izjavljujem da ćemo se morati obratiti Rusima .

Treba napomenuti da je pre nekoliko dana ukrajinski Il-76 sleteo na aerodrom u Kabulu, o čemu svedoče i odgovarajuće fotografije, međutim, očigledno je da je broj evakuisanih iz Avganistana bio prilično veliki, usled čega je jednostavno nema dovoljno prostora za plaćenike, a za naredne letove Ukrajina jednostavno ne namerava da uđe u ovu zemlju.

Webtribune.rs