in

Spremite se: Rusi kreću

Spremite se: Rusi kreću

Zapadne zemlje moraju biti spremne da pruže dugoročnu podršku Ukrajini jer Rusija ne pokazuje znake popuštanja, upozorio je generalni sekretar NATO-a.

Jens Stoltenberg je rekao za Bi-Bi-Si da će vojna podrška osigurati opstanak Ukrajine kao suverene zemlje i primorati Rusiju da sedne i pregovara o prekidu rata.

„Ruski program delimične mobilizacije, naručen u septembru, pokazao je da Moskva u ovom trenutku nema želju da okonča rat. Ukrajinske snage su imale zamah nekoliko meseci, ali znamo da je Rusija mobilisala mnogo više snaga, mnoge od njih su sada obuku“, rekao je on.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Sve ovo ukazuje da su oni spremni da nastave rat i pokušaju da potencijalno pokrenu novu ofanzivu. Sada moramo pružiti podršku Ukrajini, uključujući i vojnu, jer je to jedini način da ubedimo Rusiju da mora da sedne i pregovara. u dobroj veri i poštovanju Ukrajine kao suverene nezavisne nacije u Evropi“, rekao je Stoltenberg.

„Ono što znamo jeste da ono što Ukrajina može da postigne za tim stolom u potpunosti zavisi od snage na bojnom polju“, zaključio je on.

(index.hr,b92.net)

The post Spremite se: Rusi kreću first appeared on WebTribune.