in

ŠOKANTAN OBRT: Nakon udara nepoznatih aviona na talibane, ruski vojni avioni primećeni na granici sa Avganistanom

Veliki broj ruskih vojnih aviona viđen je na granici sa Avganistanom posle iznenadnog snažnog udara na talibanske snage koje su u naletu na snage otpora u pokrajini Pandžšir.

Nakon što se oko ponoći saznalo da je grupa nepoznatih aviona napala položaje talibanskih snaga (teroristički pokret zabranjen u Rusiji) u Pandžširu, postalo je poznato da su u isto vreme na granici Tadžikistana i Avganistana primećena i veoma velika aktivnost ruskih vojnih i civilnih aviona.

Podaci su više nego relevantni s obzirom na činjenicu da je Tadžikistan osumnjičen za napade na talibane, iako rukovodstvo terorističkog pokreta nije potvrdilo ovu informaciju.

„Vazdušni prostor Tadžikistana bio je preko noći aktivan. Ruski vojni avioni mogli su se čuti na nebu cele noći “, izveštava Alpha Defense.

Šta je tačno razlog velike aktivnosti ruskih vojnih aviona nije poznato. Ipak, stručnjaci skreću pažnju na činjenicu da je na pozadini preuzimanja vlasti od strane talibana u Avganistanu Rusija mogla isporučiti Tadžikistanu dodatnu vojnu opremu, iako o tome nema zvaničnih izjava.

Nešto ranije postojali su dokazi da su napade na talibane u Pandžširu mogli izvršiti bivši avganistanski vojnici koji su iz Afganistana pobegli u Tadžikistan, ali zvanični iz Dušanbeja ne potvrđuje ove informacije.

Na mreži “Telegram” možete pratiti sve naše vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

Webtribune.rs