Šok – Federer se povukao sa Rolan Garosa

Švajcarac Rodžer Federer šokirao je odlukom da se povuče sa Rolan Garosa!

On se na takav korak odlučio zbog problema s kolenima, jer je u prošlosti imao dve operacije i njegovo telo jednostavno više ne može da izdrži toliki napor.

Rodžer Federer i Novak Đoković imali su projektovan duel u četvrtfinalu Grend slem turnira u Parizu, ali to toga neće doći jer se povreda Švajcarca isprečila na tom putu.

Federer je pobedio Nemca Dominika Kepfera posle velike borbe u četiri seta, rezultatom 3:1 i plasirao se u osminu finala gde je trebalo da se sastane sa Beretinijem, a dan kasnije se oglasio saopštenjem.

„Posle konsultacije sa mojim timom, odlučio sam da se povučem sa Rolan Garosa. Posle dve operacije kolena, preko godinu dana rehabilitacije, veoma je važno da slušam svoje telo. Ne želim forsiram sebe toliko brzo na putu ka oporavku. Sjajno je što sam pobedio tri meča ovde u Parizu, odličan je osećaj biti ponovo na terenu“, poručio je Federer u saopštenju.
Organizatori Rolan Garosa su se takođe oglasili i poručili da im je žao što se Rodžer Fererer povukao zbog problema s povredom, poželevši mu da se vide i naredne godine.

Podsetimo, Švajcarac ima 39 godina i zato ne čudi posle dve operacije kolena i godinu dana rehabilitacije da jednostavno ne može da izdrži tolike napore.