in

SAD se spremaju za rat

SAD se spremaju za rat

SAD se spremaju za rat sa Kinom da bi ostvarile kontrolu nad Evroazijom, smatra ruska senatorka Olga Kovitidi.

Ona dodaje da će Vašington pokušati da ne odlaže sprovođenje plana za organizovanje provokativne zamke za Peking.

„Da bi ostvarile kontrolu nad Evroazijom, SAD se spremaju za rat sa Kinom. Vidimo da su državni udari i prinuda na rat postali opaki politički stil Sjedinjenih Država.

Biće veoma teško danas objasniti Amerikancima da je njihova vlast Ameriku pretvorila u glavnog agresora i teroriste planete, danas će to biti veoma teško, ali neophodno“.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Sadašnja vlast u Americi decenijama usađuje Amerikancima iskrivljene i izuzetno loše političke navike, napisala je na svom Telegram kanalu.

Prema rečima senatorke Saveta Federacije, SAD su u 21. veku ponovo započele opasnu geopolitičku igru, „čija je svrha bila da neutrališu dve nuklearne svetske sile – Rusiju i Kinu“.

„Posle državnog udara u Ukrajini 2014, Sjedinjene Države su uvukle Rusiju u oružani sukob u Ukrajini“, dodala je Kovitidi.

Ona je istakla da se SAD aktivno naoružavaju, što bi trebalo da zabrine Kinu.

„Indo-pacifička komanda trenutno uključuje 375.000 vojnika i civila koji su već raspoređeni u regionu, a novi odbrambeni budžet SAD uključuje milijarde dolara za novu vojnu infrastrukturu i strateške inicijative u pacifičkom regionu“, naglasila je.

Kovitidi očekuje da Japan učestvuje u ovom sukobu na strani Sjedinjenih Država.

„Činjenica da je japanska vlada najavila ‘udvostručenje vojnih izdataka u narednih pet godina, od 2023. do 2027. godine, na iznos od 80 milijardi dolara (2% BDP-a)’ ne ostavlja sumnju u buduću vojnu aktivnost Japanaca. Istovremeno, u vojnoj vojsci Kina je opisana u dokumentima kao ‘bez presedana i najveći strateški izazov’“, napisala je ona.

Kako sugeriše senatorka, Bela kuća neće ratovati sama sa Pekingom, a kao i u Ukrajini, SAD će „uvući svoje vazale u sukob“.

„Pored Japana, da bi stekle operativnu prednost, SAD su privukle i Filipine , čija je vlada spremna da još jednom dozvoli Vašingtonu da stavi oružje i municiju u još pet vojnih baza, pored pet već dostupnih SAD-u“, rekla je Kovitidi.

Senatorka Saveta Federacije smatra da sve što se dešava gura Kinu da preispita aktuelna dešavanja i bližu vojno-političku i ekonomsku saradnju sa Rusijom – prenela je RIA.

(novosti)