in

Sa Rusijom ćemo izgraditi razumniji svetski poredak

Sa Rusijom ćemo izgraditi razumniji svetski poredak

Vang Venbin je primetio da su rusko-kineski odnosi krenuli novim putem harmonične i obostrano korisne saradnje susednih zemalja

Kina je spremna da produbi stratešku saradnju sa Rusijom kako bi unapredila demokratizaciju međunarodnih odnosa i izgradila pravedniji i razumniji svetski poredak, rekao je portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin.

„Kina je spremna da u novoj godini sa Rusijom radi na jačanju strateških veza i produbljivanju praktične saradnje kako bi dala veći doprinos unapređenju demokratizacije međunarodnih odnosa, izgradnji pravednijeg i razumnijeg međunarodnog poretka i stvaranju društva sa zajedničkom budućnošću za čovečanstvo“, rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Narodne Republike Kine.
Vang Venbin je naglasio da su rusko-kineski odnosi pod strateškim vođstvom trenutnih lidera krenuli novim putem harmonične i obostrano korisne saradnje susednih zemalja.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u sredu je izjavio da odnosi između Rusije i Kine trenutno doživljavaju najbolji period u istoriji. Naveo je da su odnosi dve zemlje poverljivi, pragmatični, zasnovani na balansu interesa i međusobnom uvažavanju.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte