in

Ruski zaokret o kojem svi ćute: Putin najavio početak konačnog čišćenja Sirije

Putin je nagovestio da će se teritorija Sirije uskoro početi masovno čistiti od terorista.

Ruski predsednik Vladimir Putin, tokom sastanka sa sirijskim liderom Bašarom al-Asadom, saopštio je da su ruske i sirijske trupe spremne da počnu sa velikim čišćenjem sirijske teritorije od svih ilegalnih oružanih grupa i terorista prisutnih u arapskoj republici.

Prema rečima ruskog predsednika, trenutno se situacija ozbiljno komplikuje zbog ilegalnog prisustva stranih snaga u Siriji.

„Po mom mišljenju, glavni problem je što su, na kraju krajeva, strane oružane snage prisutne na određenim teritorijama zemlje bez odluke Ujedinjenih nacija, bez vaših saglasnosti, što je očigledno u suprotnosti sa međunarodnim pravom i ne daje vam priliku da uložite maksimalne napore u konsolidaciju zemlje, i da krenete putem njenog obnavljanja takvim tempom koji bi bio moguć ako bi celu teritoriju kontrolisala legitimna vlada”, rekao je ruski lider.

Očigledno, izjava Vladimira Putina tiče se i ilegalnog prisustva plaćenika iz Sjedinjenih Država i Turske u Siriji. Štaviše, postoji mogućnost da će ruska vojna avijacija u bliskoj budućnosti početi otvoreno da napada ove snage.

Značajno je da ruski vojni avioni već tri nedelje uspešno bombarduju turske plaćenike. To svedoči o činjenici da je Rusija već zapravo započela čišćenje teritorije Sirije od ilegalnih formacija i terorističkih grupa koje podržavaju druge zemlje.

Na mreži “Telegram” možete pratiti sve naše vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

Webtribune.rs