in

Ruski udar na sedište obaveštajaca u Kijevu izazvao težak haos i paniku

Ruski udar na sedište obaveštajaca u Kijevu izazvao težak haos i paniku

Aleksandar Kazakov, savetnik prvog šefa DNR-a Aleksandra Zaharčenka, primetio je, da je jedan od glavnih problema kijevskog režima danas, upravo glasno najavljena kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine.

Vođstvo Ukrajine nema želju da sprovede tu vojnu operaciju, koja može imati katastrofalne posledice. Međutim, SAD direktno nalažu napad, a nepoštovanje njihovih naredbi može imati ozbiljne posledice.

„Ukrajinske snage su doslovno istrošene u borbi za Bahmut. Gubici su ogromni. Zato Kijev ne želi da napadne, ali istovremeno ne može da ne napada. To je glavni razlog za paniku“, izjavio je stručnjak.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Drugi problem za Kijev je što je Rusija ispunila obećanje i napala centar odlučivanja. Reč je o bombardovanju bunkera ispod zgrade Generalštaba Ministarstva odbrane Ukrajine. Kako izveštava vojni stručnjak Vladislav Šurigin, deset hitnih vozila je obavilo više od 30 vožnji kako bi evakuisali ranjene i poginule. Takođe su angažovana dva medicinska helikoptera koji su direktno odleteli ka Varšavi.

„Za sada možemo samo nagađati koliko visokih vojnih oficira, ne samo ukrajinskih, već i stranih, se tamo nalazilo. Da ih nije bilo mnogo, leteli bi u suprotnom pravcu od Poljske. Dakle, Kijev ima sve razloge za paniku“, zaključio je Kazakov.

Ranije su, analitičari kineskih izdanja objasnili, značajno povećanu efikasnost napada ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga na vojne objekte ukrajinskih snaga. Oni to pripisuju činjenici, da su tajni dokumenti NATO-a dospeli u ruke ruskoj komandi, koja sada izvodi udare po toj NATO šemi.

Webtribune.rs

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte