in

RUSKI STRUČNJAK: Bajden napravio veliku grešku – Uzdrmao svoju i SAD reputaciju

Američki predsednik Džozef Bajden svojim neobičnim ponašanjem tokom prijema Svetlane Tihanovske naneo je bolan udarac sopstvenoj reputaciji, a takođe je pokazao i nesigurnu poziciju Vašingtona na međunarodnoj sceni.

Do ovog zaključka je došao vojni panalitičar „Komsomolske pravde“ Viktor Baranec, analizirajući trik američkog lidera.

Uživo na kanalu Soloviov LIVE, Baranec je ispričao šta je tačno Bajdenova glupa greška, a takođe je objasnio i kako je šef Bele kuće uvredio Ukrajince ugostivši Tihanovsku.

Viktor Baranec nije zanemario neobičan gest Džozefa Bajdena tokom prijema Svetlane Tihanovske u Beloj kući.

Na primer, američki lider je svom sagovorniku uručio tanjir kolačića, zapravo ga uporedivši sa ukrajinskim aktivistima Majdana, kojima je Viktorija Nuland takođe predala kolačiće 2013. u Kijevu.

Vojni stručnjak je skrenuo pažnju na činjenicu da je na sastanku sa Tikhanovskom Bajden napravio vrlo glupu grešku, uvredivši Ukrajince.

Dakle, u Ukrajini su već primetili da je američki lider odložio sastanak sa Vladimirom Zelenskim postavivši ga u poslednji red, ali je prihvatio Tihanovsku u prvom redu.

Međutim, prema Baranecu, odluka da se sastane sa Tihanovskajom bila je glupa greška u reputaciji za Bajdena, budući da je američki predsednik zapravo potvrdio da je spreman da pregovara čak i sa političarima najnižeg ranga.

„Bajden je, prihvativši Tihanovsku, pretvorio svoju kancelariju u dvorište za političare u 35. redu.

I takođe taj gest kolačića.

Na kraju krajeva, ovo je veoma simbolično. Morate biti toliko jadni i primitivni u politici da nakon Viktorije Nuland, koja je predala suv keks u ruke stradalim pristalicama Majdana, pribegnete istom triku sa beloruskom opozicijom.

Bajden je napravio vrlo glupu grešku sa ovim kolačićima, pokazujući celom svetu ovu degradaciju ”, rezimirao je Baranec, ističući da bi takav Bajdenov čin mogao biti opasan za Sjedinjene Države, jer bi uticao na njihov položaj na međunarodnoj areni.

Webtribune.rs