in

Ruske trupe ušle u strateški važan Ugledar i učvrstile se na periferiji

Ruske trupe ušle u strateški važan Ugledar i učvrstile se na periferiji

Ruske trupe su ušle u Ugledar, rekao je danas savetnik vršioca dužnosti šefa Donjecke Narodne Republike (DNR) Igor Kimakovski.

„Ušli smo i učvrstili se na periferiji Ugledara, blokirajući tako neprijateljske snage“, rekao je on u emisiji Solovjev uživo.

Prema njegovim rečima, neprijatelj pokušava da izvede kontranapad, ali ruska artiljerija deluje u regionu.

Kasnije je savetnik vršioca dužnosti šefa DNR Jan Gagin rekao da su ruske trupe preuzele kontrolu nad autoputem koji vodi od Pokrovskog do Ugledara.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Kimakovski je naglasio da bi uspostavljanje kontrole nad Uledarom od strane ruskih snaga zaustavilo snabdevanje municijom grupe ukrajinskih militanata, koja granatira Donjeck.

Međutim, prema Gaginovim rečima, teškoća oslobađanja Ugledara leži u činjenici da grad ima istu razgranatu podzemnu infrastrukturu kao i Soledar, što će otežati juriš.

Vojni ekspert Aleksej Leonkov rekao je da je oslobađanje grada Ugledara pitanje vremena. Tamo je uključena zajednička grupacija Oružanih snaga Rusije, što bi trebalo da dovede do uspeha, naglasio je on.

Ratni dopisnik Aleksandar Sladkov je 24. januara objavio aktivnu ofanzivu ruske vojske na Artemovskom i Avdejevskom pravcu. Takođe je primetio da postoji napredovanje ka Ugledaru, Krasnogorovki, Novomihajlovki, Kurahovu i Artemovsku (ukrajinski naziv je Bahmut).

Webtribune.rs