in

Ruska vojska zauzima zadate kote bez otpora – Da li je ukrajinska vojska otkazala poslušnost Vladi i predsedniku?

Nakon što su se danas oglasili ministar odbrane i predsednik Ukrajine ostaje samo jedno pitanje: Da li je vojska Ukrajine otkazala poslušnost Vladi i predsedniku?

Naime, Ministarstvo odbrane Ukrajine danas je poručilo svojim građanima da prave sami molotovljeve koktele i “neutrališu okupatora” dok se ruske trupe kreću kroz severni okrug Kijeva!

Na ovo treba nadovezati i jučerašnju objavu predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog koji je na Tviteru objavio da će osloboditi sve zatvorenike koji su spremni da sa oružjem u rukama u okviru teritorijalne odbrane brane Ukrajinu.

Kako je moguće da zemlja sa preko 40 miliona stanovnika nakon samo jednog dana rata zvanično poziva ljude da se samoorganizuju i da će osloboditi sve zatvorenike koji hoće da brane zemlju, a paralelno sa tim imamo jučerašnja svedočenja o pojedinačnoj i masovnoj predaji ukrajinskih vojnika Rusima, ostaje da vidimo, za sada je jedino racionalno objašnjenje da vojska Ukrajine otkazuje poslušnost Vladi i predsedniku.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

(pravda.rs)