in

Ruska vojska sletela – Veliki sukob ruskih i ukrajinskih specijalaca – 200 poginulih

 

U Ukrajini je uvedeno ratno stanje i proglašena opšta mobilizacija. Ruske snage napale su glavni grad, a ruske trupe svakog časa sve su bliže centru prestonice.

Francuski predsednik Makron zvao je telefonom Putina. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da će čekati u Kijevu.

Nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin objavio je “početak specijalne vojne akcije” u u četvrtak ujutru, tokom celog dana širom Ukrajine odzavanjale su granate, pucnjave i sirene. Prvog dana ruskog napada poginulo je 137 ukrajinskih državljana.

Ruska vojska sletela – Više od 200 specijalaca ukrajinske vojske ubijeno

Kako javljaju ruski mediji, u pitanju je aerodrom Gostomel. Interfaks javlja da je Kijev blokiran sa zapada.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Kako je rekao ministar odbrane Rusije, više od 200 helikoptera je učestvovalo u akciji.

“Tokom sletanja , više od 200 specijalaca ukrajinske vojske je ubijeno. Među ruskim snagama nema žrtava”, navodi.

Putin: Ne borimo se s ukrajinskom vojskom, već sa nacistima

Sukobi među ruskim trupama i ukrajinskim grupama, a ne sa nacionalistima.

“Ovi nacionalisti koji su uključeni u ukrajinske snage ohrabruju ukrajinske grupe da napadnu i deluju kao ljudski štit”, rekao je Putin.

On je rekao da nacisti u Ukrajini deluju kao teroristi i to u Kijevu i Harkovu.

Ovi nacionalsiti imaju teško oružje u centralnim delovima Kijeva i Harkova, očekuju da im ruske trupe uzvrate vatrom.

“Pokušavaju da urade ovo da bi okrivili Rusiju za civilne žrtve”, rekao je Putin.

Kako je naveo, na to su ih naveli Amerikanci.

“Želim još jednom da se obratim muškarcima u ukrajinskoj armiji. Nemojte da dozvolite da ovi nacionalsiti iskoriste vas, vaše žene i decu, kao ljudski štiti. Bilo bi lakše pregovarati sa vama, nego sa ovim grupama nacista”, rekao je on.

On je naredio ruskim trupama da deluju časno i da budu efektivni u zaštiti ruskog naroda i njihove otadžbine.

Razgovarali Putin i Si Đinping

Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Kine Si Đinping istakli su da je nedopustivo korišćenjnje nelegitimnih sankcija radi postizanja ciljeva koji idu u korist određenim državama, saopšteno je iz Kremlja.

„U vezi s tim lideri su naglasili važnost jačanja praktične bilateralne saradnje, uključujući i onu koja je dogovorena tokom susreta 4. februara u Pekingu“, navedeno je u saopštenju.

Lideri Rusije i Kine su potvrdili uzajamnu spremnost za dalju čvrstu koordinaciju i uzajamnu podršku u Ujedinjenim nacijama.

„Na osnovu opšte procene tekuće međunarodne situacije potvrđena je obostrana spremnost za dalju čvrstu koordinaciju i uzajamnu podršku u UN i u drugim međunarodnim platformama“, piše u saopštenju objavljenom nakon telefonskog razgovora Putina i Si Đinpinga.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

(b92)