in

Ruska vojska odbila napad ukrajinskih snaga u području Artjomovska i Soledara

Ruska vojska odbila napad ukrajinskih snaga u području Artjomovska i Soledara

Ruski artiljerci su uništili tri vatrena položaja minobacača kalibra 120 mm u Verhnekamenskom i Krasnom, kao i skladište municije u rejonu Bele Gore i radarsku stanicu AN/TPK-50 u Avdejevki

Grupa „Jug“ Oružanih snaga Rusije uspešno je odbila napade jurišnih grupa Oružanih snaga Ukrajine na pravcu Soledar-Artjomovsk, saopštio je šef pres-centra grupe Vadim Astafjev.

Prema njegovim rečima, avijacija je pogodila neprijateljska uporišta u rejonu Belogorovke, Krasnog, Kleščijevke i Novgorodskog.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Artiljerci su uništili tri vatrena položaja minobacača kalibra 120 mm u Verhnekamenskom i Krasnom, kao i skladište municije u rejonu Bele Gore i radarsku stanicu AN/TPK-50 u Avdejevki.

Pogođen je i komandni centar 10. desantno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine u rejonu Raj-Aleksandrovke. Izveden je raketni napad višecevnim raketnim sistemima „tornado-S“ na položaje ukrajinskih snaga u području Družkovke i Jelizavetovke.

Gubernator Kaluške oblasti Vladislav Šapša saopštio je da se srušio dron u Žukovskom okrugu i da na nema žrtava. Dodao je da su specijalne službe na licu mesta, kao i da su dve baštenske kućice oštećene.

Iz poplavljenih područja Hersonske oblasti spaseno 1.736 ljudi

Ministarstvo za vanredne situacije Rusije saopštilo je da je od 6. juna, kada je brana Kahovske hidroelektrane bila probijena, spaslo iz poplavljenih područja Hersonske oblasti 1.736 ljudi, uključujući 165 dece.

Ruska strana je ukupno evakuisala 6.026 ljudi, od čega 235 dece i 81 slabo pokretnu osobu.

(RT)

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte