in

Ruska vojska napreduje kod strateškog grada Bahmuta

Ruska vojska napreduje kod strateškog grada Bahmuta

Štab ruske Teritorijalne odbrane saopštio je da je „oslobođena strateška tačka“ Bahmutsko u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), koja se nalazi u okolini Soledara, severoistočno od Artemovska, prenose „RIA Novosti“.

„Danas je Bahmutsko oslobođeno na teritoriji Donjecke Narodne Republike“, navodi se na Telegram kanalu štaba.

Grad Artemovsk se nalazi u delu DNR koji kontroliše Kijev, severno od velikog grada Gorlovke, koje je važno transportno čvorište za snabdevanje ukrajinske trupe u Donbasu. Kroz ovaj grad prolazi mreža puteva i železničkih pruga.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Trenutno se vode žestoke borbe za Artemovsk i Soledar.

Rogov: Ukrajinci se spremaju da pređu Dnjepar

Ukrajinske trupe se spremaju da pređu Dnjepar kod rezervoara Kahovka, izjavio je za „RIA Novosti“ Vladimir Rogov, član glavnog saveta ruske administracije Zaporoške oblasti.

„U poslednje vreme Dnjepar je postao plitak – i postao je plitak s razlogom. To indirektno potvrđuje da se ukrajinske trupe spremaju da forsiraju Dnjepar u oblasti akumulacije Kahovka.

Energodar i nuklearka Zaporožje mogu postati jedan od pravaca za desant trupa“, rekao je Rogov.

Prema njegovom mišljenju, smanjenje protoka vode u Dnjepru je veštački proces koji organizuju kijevske vlasti postepenim zatvaranjem hidrotehničkih kapija hidroelektrane na branama kaskade Dnjepra u gornjem toku, uključujući Kremenčug i Dnjeparske hidroelektrane.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

(RT)