in

Ruska ambasada u Vašingtonu odgovorila: Takav “kreativan” scenario nije naša specijalnost nego vaša …

Ruska ambasada u Vašingtonu prokomentarisala je izjave SAD da Moskva navodno priprema izmišljeni video-snimak o događajima u Ukrajini kao izgovor za napad na ovu zemlju.

„Nismo iznenađeni pojavom novog „kreativnog” scenarija, koji su izrazili sekretari za štampu Stejt departmenta i Pentagona“, navodi se u poruci na Fejsbuk stranici diplomatskog predstavništva.

Diplomatsko predstavništvo je naglasilo da Rusija nikada nije pripremala nikakve operacije pod lažnom zastavom. Diplomate su istakle da su ovakve akcije karakteristične za Vašington.

„Međunarodna zajednica pamti na osnovu kojih falsifikata su Amerikanci vršili vojne intervencije širom sveta, uključujući i poznatu epruvetu (bivši američki državni sekretar) Kolina Pauela“, dodala je ambasada.

Prethodno je portparol Stejt departmenta Ned Prajs rekao na brifingu da Rusija planira da izvede lažni napad ukrajinske vojske ili obaveštajnih agencija kao izgovor za dalju invaziju na Ukrajinu.

Snimak, koji će, prema tvrdnjama Sjedinjenih Država, distribuirati Moskva, navodno će sadržati lažne scene sa eksplozijama, leševima i glumcima.

Istovremeno, novinar Asošiejted presa Metju Li zatražio je od Prajsa da pruži dokaze u vezi sa tim, na šta je predstavnik Stejt departmenta pozvao da veruje njegovim rečima.

On je dodao da ako Rusija eventualno ne distribuira nijedan video, to neće značiti da Moskva nije imala takve planove.

Webtribune.rs

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE