in

Rusija masovno prebacuje jurišne helikoptere na Krim i na obalu Azovskog mora

Zbog rastućih tenzija u Donbasu, Rusija je počela da prebacuje svoje jurišne helikoptere na teritoriju Krima i obale Azovskog mora.

O tome svedoče brojni video kadrovi koji su se tokom protekle nedelje pojavili na mreži. Kako se ispostavilo, može se govoriti o nekoliko desetina borbenih helikoptera, koji će morati da zadrže trupe Oružanih snaga Ukrajine u slučaju napada na Donbas ili na rusku teritoriju.

Na predstavljenom video snimku, snimljenom prošle nedelje, možete videti kako se značajan broj borbenih helikoptera Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije kreće ka obali Azovskog mora.

Tačna lokacija helikoptera nije precizirana, međutim, izvor tvrdi da je reč o prebacivanju nekoliko grupa helikoptera.

Takođe se može videti prebacivanje ruskih borbenih helikoptera sa Krasnodarske teritorije na Krim. Odredište raspoređenih helikoptera još nije saopšteno, ali će, prema nezvaničnim podacima, biti raspoređeni na severu poluostrva.

Važno je napomenuti da se na Zapadu upravo upotreba ruskih helikoptera smatra najopasnijim za Ukrajinu u slučaju neprijateljstava sa Rusijom, jer su ova borbena vozila sposobna da za nekoliko minuta nanesu veoma ozbiljne gubitke neprijatelju.

 

 

Webtribune.rs

ratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE