in

Rusi otkrili i uništili grupu ukrajinskih diverzanata

Rusi otkrili i uništili grupu ukrajinskih diverzanata

Grupa ukrajinskih diverzanata likvidirana je na Krasnolimanskom pravcu u Donbasu, rekao je za RIA Novosti oficir 2. armijskog korpusa LNR Andrej Maročko.

„Još jedna diverzantsko-izviđačka grupa oružanih formacija Ukrajine je uništena na Krasnolimanskom pravcu“, rekao je on.

Maročko je pojasnio da su diverzanti pokušali da iskoriste gustu maglu da zauzmu položaje u zoni naselja Stelmahovka. Zahvaljujući termovizirima koje su obezbedili volonteri, ova grupa je na vreme otkrivena i likvidirana, dodao je on.

Ranije je Ministarstvo odbrane saopštilo da su Oružane snage Ukrajine za dan izgubile više od 160 poginulih i ranjenih na pravcu Kupjanska i Krasnolimanska.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Webtribune.rs