in

Rusi likvidirali 100 ekstemista iz ukrajinske jedinice “Kraken” i 20 stranih plaćenika

Ruska avijacija je visoko preciznim oružjem likvidirala 20 američkih plaćenika u Harkovskoj oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako se precizira, kod mesta Andrejevka izveden je udar na položaje ekstremističke jedinice „Kraken“ i plaćenika i tom prilikom je likvidirano 100 Ukrajinaca i 20 stranih plaćenika.

Kod naselja Velikomihajlovka operativno-taktička avijacija Rusije je praktično u potpunosti uništila bataljon 110. brigade ukrajinske teritorijalne odbrane.

Preko 200 pripadnika teritorijalne odbrane je poginulo a više od 150 ranjeno, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Takođe, severno od Harkova i kod mesta Zvanovki i Paraskovijevki likvidirano je 330 ukrajinskih ekstremista i veći broj vojnih vozila, kao i dva tenka.

Gubici u ukrajinskim redovima posle udara ruske vojske u Nikolajevskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti premašili su 200 ljudi.

U poslednja 24 sata oboreno je šest ukrajinskih dronova. Uništen je i jedan ukrajinski sistem „Buk M-1“ i jedan američki radar.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389   Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune