in

“Razgovaraćemo sa vama jezikom sile, jer drugačije ne razumete”

“Razgovaraćemo sa vama jezikom sile, jer drugačije ne razumete”

Ruska fregata Admiral Gorškov koja je u sredu stupila na borbeno dežurstvo trebalo bi da urazumi svakoga ko se usudi da predstavlja direktnu pretnju Rusiji.

Ovo upozorenje je danas objavio zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev na svom Telegram kanalu.

Komentarišući apel Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Moskvi građanima Rusije koji je danas objavljen na Telegram kanalu, Medvedev je istakao da će Rusija osvetiti svakog ubijenog Rusa. Kako je naveo, Sjedinjenim Državama i njihovim „poslušnicima“ nikada neće biti oprošteno ubistvo Rusa.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

„Razgovaraćemo sa vama jezikom sile, jer drugačije ne razumete. I proizvoditi još savremenije oružje s kojim ćemo uništavati nacističku strvinu koju ste stvorili u 21. veku. Osvetićemo se svakom zločincu za svakog ubijenog građanina naše zemlje,# stoji u objavi bivšeg ruskog predsednika.

U apelu američke ambasade u Moskvi, navodi se da su se Rusija i SAD takmičile i sarađivale u prevazilaženju najvećih izazova sa kojima se svet suočava, te da ovo što se sada dešava „nije dostojno” Rusa. Apel je propraćen video kompilacijom, koja, između ostalog, prikazuje snimke sukoba u Ukrajini i protesta u ruskim gradovima.

„Vaša književnost se uči u našim školama. Vaša dela se izvode u našim najprestižnijim ustanovama kulture. Naše zemlje je kroz istoriju spajala zajednička kultura i naša dostignuća. Smatramo da ovo što se dešava nije dostojno vas i solidarni smo sa svakim od vas koji nastoji da stvori mirniju budućnost“, zaključila je pres služba diplomatskog predstavništva SAD.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

(tanjug)