in

Putinova poruka tamo gde treba: Rusija poseduje oružje kome nema ravnog u svetu

Na borbenom dežurstvu ruskih Oružanih snaga nalazi se oružje kojem nema ravnog u svetu, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin u čestitki povodom Dana zaštitnika otadžbine.

„Osiguravanje odbrambene sposobnosti naše zemlje ostaje najvažniji državni zadatak, a Oružane snage služe kao pouzdana garancija nacionalne bezbednosti, mirnog i spokojnog života naših građana, stabilnog i progresivnog razvoja Rusije“, poručio je Putin.

On je istakao da je poslednjih godina u zemlji mnogo urađeno povodom kvalitetne modernizacije Oružanih snaga koje su postale mobilnije i stekle su novo borbeno iskustvo.

„Na borbeno dežurstvo je stavljeno oružje kome nema ravnog u svetu. Nastavićemo da razvijamo perspektivne sisteme naoružanja, uključujući hipersonično i oružje koje se zasniva na novim fizičkim principima, da proširujemo upotrebu naprednih digitalnih tehnologija i elemenata veštačke inteligencije. Takvi sistemi su zaista oružje budućnosti koje značajno povećava borbeni potencijal naših Oružanih snaga“, rekao je ruski lider.

On je istakao da i dalje ogroman značaj za Oružane snage imaju obuka kadrova i lični kvaliteti vojnika

Ruski lider je dodao da pozivi Rusije da se izgradi sistem jednake i nedeljive bezbednosti, koji bi pouzdano štitio sve zemlje, ostaju bez odgovora.

Međutim, kako je rekao, Rusija uvek ostaje otvorena za direktan i pravičan dijalog, za traženje diplomatskih rešenja za najkomplikovanije probleme. Putin je naglasio da su interesi Rusije, bezbednost njenih građana na prvom mestu.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE