in

Puškov o izjavi Kanade da neće pomoći Evropi: Pustili Evropu niz vodu

Senator Aleksej Puškov je prokomentarisao nedavnu izjavu kanadskog premijera Džastina Trudoa o njihovoj nesposobnosti da pruže suštinsku pomoć Evropi u snabdevanju gasom. Svoje mišljenje je podelio na Telegram kanalu.

Političar je za Evropu rekao da je prepuštena na milost i nemilost od strane sopstvenih saveznika. „Zemlja G7 se sprema da opere ruke od zimske krize, prepuštajući svoje evropske saveznike njihovoj sudbini. A ovo je jedan od formalnih lidera zapadnog sveta“, podsmevao se Puškov.

„Sjedinjene Države su svojevremeno uvukle Kanadu, koja je bila prilično slaba u svakom pogledu, u G7 na zadnji ulaz, i Evropljani su se krotko složili. Kako se ispostavilo, uzalud“, dodao je on.

Prethodno je kanadski premijer Džastin Trudo rekao da ta zemlja neće moći da pomogne Evropi u snabdevanju gasom u bliskoj budućnosti.

„Da budem potpuno iskren, malo možemo da uradimo u kratkom roku da pomognemo Evropi da se suoči sa nadolazećim energetskim izazovima ove zime“, rekao je Trudo.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389   Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

Webtribune.rs