in

Prva grupa zatvorenika odužila dug državi na frontu: Idu kući sa odlikovanjima

Prva grupa zatvorenika odužila dug državi na frontu: Idu kući sa odlikovanjima

Bivši zatvorenici učinili su mnogo toga za otadžbinu što malo ko može, ocenio je Prigožin.

Ruski biznismen i osnivač privatne vojne kompanije „Vagner“ Jevgenij Prigožin izjavio je za medije da je prva grupa bivših zatvorenika, koji su se dobrovoljno prijavili da učestvuju u vojnoj operaciji na strani Rusiji, odslužila svoj vojni dug, te da su protiv njih povučeni svi prethodni sudski postupci.

„Odradili su sve što je bilo dogovoreno ugovorom. Časno su odradili, dostojanstveno. Oni su prvi. Odradili su to tako kao što malo ko može“, rekao je Prigožin, prenose „RIA Novosti“.

Zatvorenici su se borili pola godine. Kako javlja Telegram kanal „Prigožin v Telegram“, svi su odlikovani posebnim medaljama za hrabrost.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Biznismen je istakao da su za otadžbinu uradili toliko toga, što malo ko može, te ih pozvao da više ne greše i da se u slučaju da im opet zafali adrenalina, jave njemu i priključe „vagnerovcima“.

Istakao je i herojsku smrt pedesetdvogodišnjeg muškarca, koji je nakon trideset godina u zatvoru herojski poginuo za svoju zemlju. Nakon što je shvatio da se nalazi u bezizlaznoj situaciji, zatvorenik je odlučio da se raznese bombom kako ne bi pao u ukrajinsko zarobljeništvo, znajući pritom da će na taj način odneti sa sobom i živote nekoliko Ukrajinaca.

„Svaka čast“, ocenio je Prigožin.

Drugi sagovornik za „RIA Novosti“, inače jedan od pomilovanih bivših zatvorenika, rekao je da ga je učešće u vojnoj operaciji promenilo na bolje. Ako su ga pre uglavnom zanimale materijalne stvari, sada znatno više pažnje pridaje duhovnom aspektu.

Prema njegovim rečima, slično se desilo i sa ostalim borcima – mnogi su se krstili, a svi su postali jedna velika porodica. Dodao je i da ne veruje da će ponovo činiti iste greške kao pre.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

(RT)