in

Priznali su da su uništili, Rusija i Nemačka su isuviše dobro sarađivali

Priznali su da su uništili, Rusija i Nemačka su isuviše dobro sarađivali

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas da su američki zvaničnici priznali da su eksplozije na gasovodu Severni tok delo SAD.

„Američki zvaničnici suštinski priznaju da su eksplozije koje su potresle Severni tok 1 i 2 njihovo delo. Čak se i slade kada pričaju o tome“, rekao je Lavrov, prenosi TASS.

Prema njegovim rečima, Amerika je procenila da su Rusija i Nemačka „isuviše dobro“ sarađivale u poslednjih 20-30 godina, uspostavljajući moćan savez zasnovan na ruskim resursima i nemačkoj tehnologiji.

„To je postalo pretnja monopolskoj poziciji brojnim američkim korporacijama. Stoga, bilo je neophodno nekako to da se uništi i to namerno“, dodao je ruski ministar.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Lavrov je rekao da postoji aspekt koji je povezan sa činjenicom da je prijateljstvo Moskve i Berlina, nacionalno pomirenje, koje se desilo između Rusa i Nemaca, postalo trn u oku nekima.

TASS piše da je pomoćnica državnog sekretara SAD Viktorija Nulad rekla 27. januara da su SAD zadovoljne što Severni tok 2 neće postati operativan. Kompanija Severni tok saopštila je 27. septembra da su tri cevovoda Severnog toka 1 i 2 oštećena.

(tanjug)