in

Princ Endrju postigao nagodbu sa Virdžinijom Džufri

Britanski princ Endrju postigao je nagodbu sa Virdžinijom Džufri, nakon što ga je optužila da ju je seksualno zlostavljao pre više od dve decenije kada je imala 17 godina.

Amerikanka Virdžinija Džufri tužila je vojvodu od Jorka u avgustu prošle godine, navodeći da ju je tukao dok ju je pokojni finansijer i osuđeni seksualni prestupnik Džefri Epstin prodavao, prenosi Rojters.

Kako navodi britanska agencija, Bakingemska palata odbila je da komentariše vest da su princ Endrju i Virdžinija Džufri postigli nagodbu.

U zajedničkom sudskom dokumentu advokati su rekli da nagodba uključuje nepoznatu sumu novca i da vojvoda od Jorka namerava da pokloni značajnu donaciju njenoj dobrotvornoj organizaciji koja se zalaže za podršku žrtvama nasilja.

“Princ Endrju nikada nije nameravao da omalovaži lik gospođe Džufri i prihvata da je ona patila i kao žrtva zlostavljanja i kao rezultat nepravednih javnih napada”, navodi se u dokumentu, prenosi Tanjug.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE