PREOKRET U CRNOJ GORI: Posle odbijanja da potpiše Temeljni ugovor, Krivokapić više nema podršku

Krivokapić, posle odbijanja da potpiše Temeljni ugovor, više nema podršku koalicije “Za budućnost Crne Gore”, navode iz te političke grupacije.

Predsednici stranaka koalicije “Za budućnost Crne Gore” saopštili su nakon današnjeg sastanka da su odustajanjem premijera Zdravka Krivokapića da potpiše Temeljni ugovor sa SPC srušeni osnovni principi koalicije “Za budućnost Crne Gore”.

Ocenjujući da je premijer naneo veliku štetu onima koji su ga izabrali i koji su mu verovali, oni su pozvali partnere u parlamentarnoj većini da potpišu “precizan i jasan koalicioni sporazum” svih stranaka koje je čine, a koji će obavezati ne samo sve potpisnike, nego i njihove predstavnike u izvršnoj vlasti.

Smatraju da je Krivokapić izneverio njihovo strpljenje i da je izgubio njihovu podršku, “sve dok se obećano ne ispuni, i to bez odlaganja”. Koalicija “Za budućnost Crne Gore”, kako su poručili, ima dužnost koja je iznad političke i iznad svakog interesa.

“Obavezni smo da poštujemo građane, da ih ne izneverimo, da ih sledimo i budemo izvršioci njihovih očekivanja. Duboko smo razočarani poslednjim političkim i politikantskim kalkulacijama premijera Zdravka Krivokapića kojima je naneo veliku štetu onima što su ga izabrali i koji su mu verovali. Ustupili smo mu prvo mesto na našoj listi, pobedili smo i izabrali Vladu koju je on predložio, bez bilo kakvih konsultacija sa nama. Svesno smo postupali suprotno političkim zakonima modernih društava, sve iz vere i nade da je to čovek koji može da pogreši kao i svi mi, ali koji neće obmanuti, prevariti i okrenuti leđa svojima. Verovali smo da neće raditi sebično za sebe i one druge koji su poraženi na izborima. Premijer je prekršio obećanje i datu rieč građanima, Crkvi i blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju i patrijarhu Irineju”, navodi se u saopštenju koje je medijima dostavio Demokratski front.

(tanjug)