in

Povodom napada iz EU na Srbiju zbog Rusije, Vučić sprema Briselu žestok odgovor

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pripremio je u ime Srbije odlučan i žestok odgovor briselskoj administraciji.

Odgovor će saopštiti javnosti najkasnije u roku od 72 sata, prenose „Novosti“.

Prema izvorima „Novosti“, šef države je bio šokiran i ljut posle izjave portparola Evrospke unije Petera Stana, tvorca čuvene sintagme o „odgovornosti obe strane“ i u slučajevima kad specijalci ROSU pucaju na nenaoružane Srbe na Kosovu i Metohiji, koji je danas nastavio svoj antisrpski diskurs poručujući našoj zemlji da je „pod prismotrom EU“, a sve zbog potpisivanja benignog Plana o konsultacijama između ministarstava spoljnih poslova Srbije i Rusije koji je nedavno potpisan u NJujorku.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Predsednik Srbije je, kako saznaju „Novosti“, bio vidno revoltiran nastupom Stana i priprema odgovor „bez dlake na jeziku“, tim pre što se glasnogovornik kluba 27 nije oglašavao kad su albanski ekstremisti nedavno u Babinom Mostu pokušali da ubiju srpskog mladića ili kada je u četvrtak 30 do zuba naoružanih pripadnika takozvane vojske Kosova upalo na sever, u dubinu teritorije opštine Zubin Potok.

To je Stano prećutao, ali nije propustio priliku da preti Srbiji zbog tehničkog plana sastanka šefova resora srpskog i ruskog MSP, a u kojem ne postoji nijedna stavka koja se tiče aspekata bezbednosti.

Podsetimo, portparol Evropske unije Peter Stano danas je dao izjavu povodom potpisivanja sporazuma Ministarstva spoljnih poslova Srbije o konsultacijama sa Ministarstvom spoljnih poslova Rusije.

„Živimo u vremenima kada je Rusija pokrenula nelegalnu i nelegitimnu invaziju na suverenu zemlju, na susednu Ukrajinu… Ako u ovim okolnostima vidimo da Ministarstvo spoljnih poslova Srbije prihvata konsultacije, redovne konsultacije, s ministarstvom spoljnih poslova zemlje koja čini zločinačku agresiju, to predstavlja vrlo jasan znak o njihovoj nameri da ojačaju svoje veze, da dalje osnaže odnose između Srbije i Rusije. A to jeste povod za ozbiljna pitanja“, rekao je Stano i dodao:

„Evropska unija je bila jasna prema svojim partnerima, a posebno prema zemljama koje su u procesu pristupanja, poput Srbije, koja je kandidat. Odnosi s Rusijom u trenutnim okolnostima ne mogu da budu uobičajeni i poslovni. Nemoguća je saradnja s ovim režimom, koji čini toliko krivičnih dela i zločina, i mi to shvatamo veoma ozbiljno i pratimo“, naglasio je portparol EU.

(novosti.rs)