in

Postignut dogovor sa Vučićem, nastavljamo saradnju

Postignut dogovor sa Vučićem, nastavljamo saradnju

SPS čvrsto stoji iza politike predsednika Srbije vezane za Kosovo i Metohiju, saopštio je lider socijalista

Predsednik Socijalističke partije Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je danas razgovarao sa predsednikom Srbije i SNS Aleksandrom Vučićem i da je dogovoren nastavak saradnje dve stranke.

„Razgovarali smo otvoreno o svim pitanjima koja su važna za našu saradnju i o izazovima koji nas čekaju, kao i planovima za godinu koja je pred nama. Naravno, razgovarali smo i o pitanjima koja su bila pokretana o našem međusobnom odnosu i saradnji“, naveo je Dačić i dodao da je razgovor trajao sat i po vremena.

Kako je lider socijalista rekao za Tanjug, dvojica političara su ponosna na sve što su zajedno uradili u prethodnih 11 godina koalicije, dodajući da su postignuti značajni istorijski rezultati za Srbiju.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„SPS će biti i jeste čvrst temelj državnog i narodnog jedinstva i u skladu sa tim, naš dogovor je da ćemo nastaviti našu saradnju u realizaciji najvažnijih državnih i nacionalnih ciljeva“, naveo je Dačić.

On je dodao da to praktično znači da će u narednom periodu zajedno raditi na pitanjima odbrane nacionalnih i državnih interesa, na planu ekonomskog razvoja, obezbeđivanja najbolje pozicije Srbije u veoma teškim geopolitičkim okolnostima što, kao je rekao, podrazumeva i nastavak teške borbe za zaštitu teritorijalnog integriteta Srbije.

Prema njegovim rečima, SPS i on kao njen lider, čvrsto stoje iza Vučićeve politike vezane za Kosovo i Metohiju, imajući u vidu svu težinu situacije u kojoj se nalazi Srbija, a ne predsednik kao pojedinac.

Ocenio je da bi svi koji žele da naude Srbiji želeli da razbiju politički odnos između SNS i SPS, odnosno između Vučića i njega kreirajući određene scenarije koji bi išli ka tome da se ta koalicija razbije i da se eventualno naprave neke druge.

„Želim još jednom da kažem da niko ne treba da računa na mene i na SPS, dok sam ja predsednik SPS, a biću još dugo, nadam se. Mi ćemo imati čvrstu, otvorenu i principijelnu saradnju jer nemamo neslaganja ni oko jednog državnog i nacionalnog pitanja“, rekao je Dačić

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte