in

Posle pretnji iz Turske, Rusija rasporedila još 20 bombardera u Siriju – Moskva priprema vojnu operaciju velikih razmera

Rusija je dodatno prebacila u Siriju više od 20 borbenih aviona koji će biti korišćeni u operacijama protiv turske invazije na severni deo Arapske Republike i za oslobađanje regiona koje su okupirali militanti u Idlibu. 

Reč je o prebacivanju u vazdušnu bazu Kamišlji četiri lovca MiG-29, pet lovaca Su-35 i 12 lovaca-bombardera Su-34. 

Osim toga, izvori navode i pojavu najmanje dva jurišna helikoptera Ka-52 u vazduhoplovnoj bazi ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga u Kamišlju, koji su takođe dodatno prebačeni u Siriju sa ruske teritorije.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na mreži “Telegram” na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Prebacivanje tako velikog broja lovaca Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Siriju ukazuje da Rusija priprema vojnu operaciju velikih razmera. 

Štaviše, po svemu sudeći, to je delom zbog namera da se počne sa oslobađanjem Idliba i drugih provincija na severozapadu Sirije, a delom zbog protivljenja turske vojske, od koje se očekuje da napadne ne samo kurdske jedinice i položaje sirijske vojske, već i Ruske vojne objekte, pošto ovi navodno ometaju izvođenje vojne operacije turske vojske, za šta je Turska već optužila Rusiju.

Za sada nema zvaničnih komentara o ovome iz komande Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Siriji. Po svemu sudeći, ruski lovci su raspoređeni u Arapsku Republiku kroz vazdušni prostor Irana i Iraka.

Webtribune.rs