in

PORUKA MILOŠA KOVIĆA: Šta je Srbija dobila glasanjem u UN protiv Rusije? Dobila je rakete Džavelin u Prištini

Navodeći da je saradnja sa Rusijom „osnovni” uslov opstanka srpskog naroda od 16. veka, uz kako je rekao, manje prekide tokom vladavine kralja Milana i Josipa Broza Tita, profesor Filozofskog fakulteta u Beogradu Miloš Ković ocenio je da bi eventualno uvođenje sankcija Rusiji predstavljalo „nacionalno samoubistvo”.

„Morate znati šta su nacionalni interesi i od njih se ne odstupa. Pitanja opstanka naših sugrađana na Kosovu i Metohiji, naših sunarodnika u RS su pitanja koja zavise od Rusije.

Treba biti trezven i umeti sačekati jer vreme radi za nas. Uz sve kritične trenutke kojima sada svedočimo, multipolarni svet je već uspostavljen”, rekao je Ković.

Ocenio je da sve što su srpske vlasti uradile prema Rusiji, uključujući nedavno glasanje za suspenziju te zemlje iz Saveta UN za ljudska prava, „pokazuje spremnost da neko želi da prekine naše veze sa Rusijom i time se odrekne Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

„Uzmimo spoljnu politiku lišenu svakog morala, kako je zamišlja Aleksandar Vučić. Šta je Srbija dobila glasanjem za izbacivanje Rusije iz Saveta UN za ljudska prava? Dobila je rakete ‘džavelin’ ili su dobili kosovski Albanci? Ili je možda dobila najnovije pretnje demokratski izabranom legitimnom predstavniku srpskog naroda u Predsedništvu BiH, Miloradu Dodiku”, upitao je Ković.

Više o ovome u video prilogu.

Pratite nas na mreži VKontakte bez cenzure – OVDE 

(srbin.info)