in

Poljski političar tvrdi da je Varšava u strahu: Rusija planira “Severni tok 3”, ali to nije gasovod nego nešto mnogo opasnije …

Bivši zamenik ministra odbrane Poljske Romuald Šeremetjev izjavio je da je Varšava u strahu od “Severnog toka 2” i navodnog “Severnog toka 3” koji planira Moskva.

„Rusija je privela kraju “Severni tok 2” kraju… Putin je postigao potpuni uspeh, a sada će ‘Severni tok 2’ dopuniti ‘Severnim tokom 3’“, rekao je Šeremetjev za list „Do žeči“.

Kako je objasnio, novi „tok“ ne predstavlja gasovod, već priliv migranata u Poljsku, koji je navodno organizovan kako bi naneo štetu interesima Varšave. Šeremetjev nije precizirao kako je Rusija povezana sa krizom na granici.

U poslednje vreme Poljska, kao i Litvanija i Letonija javljaju o povećanju broja privedenih ilegalnih migranata na granici sa Belorusijom. Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je da Minsk više neće obuzdavati priliv ilegalnih migranata u evropske zemlje: zbog sankcija Zapada „za to nema ni novca ni snage“.