in

Poljska želi da počne Treći svetski rat

Poljska želi da počne Treći svetski rat

Nepromišljena politika predsednika Andžeja Dude opasna i ne odražava mišljenje i interese samih Poljaka, rekao je ruski poslanik.

Poslanik ruske Državne dume Mihail Šeremet rekao je da, poljski predsednik Andžej Duda lobiranjem da NATO zemlje isporuče tenkove Ukrajini, podstiče izbijanje trećeg svetskog rata.

„Poljska elita se veoma raduje i podržava oživljavanje fašizma u susednoj državi. Kao da nikad nije bilo Volinskog masakra i venaca poljske dece koje su ubili ukrajinski nacionalisti. Nedostatak istorijskog sećanja poljskog predsednika Dude vodi njegovu zemlju do potpunog zaborava i opasnog huškanja koji može da izazove treći svetski rat“, rekao je Šeremet i dodao da će taj rat definitivno biti poslednji za celo čovečanstvo.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Prema njegovim rečima, nepromišljena politika predsednika Poljske je opasna i ne odražava mišljenje i interese samih Poljaka.

„Hajde da postavimo retoričko pitanje, u čijem interesu Duda deluje? Siguran sam da odgovor na ovo pitanje zanima poljsko stanovništvo“, naglasio je on.
Šeremet je upozorio da bi oružje koje se isporučuje Ukrajini moglo da se okrene protiv same Poljske.

„Ukrajinski nacisti neće stati, sigurno će doći u Poljsku da na svoj način sprovode istorijsku pravdu, kao što se već dešavalo“, dodao je.

Rusija je ranije poslala notu zemljama NATO-a zbog isporuke naoružanja Ukrajini. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će „svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu, postati legitimna meta za Rusiju“.

Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije saopštilo je da se zemlje NATO-a „igraju vatrom“ isporukom oružja Ukrajini.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov upozorio je da „pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada, ne doprinosi uspehu rusko-ukrajinskih pregovora i da to može imati samo imati negativan efekat“.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

(RT)