in

Ozbiljan incident koji su prećutali: NATO avion od uništenja od strane ruske PVO, spasio samo minut leta

Avion NATO umalo je prekršio rusku granicu, nedostajao je samo minut da uđe u Rusiju gde bi bio srušen.

Provokativni letovi vojne avijacije NATO -a umalo su završili ozbiljnom vanrednom situacijom – nemački vojni patrolni avion Lockheed P -3 Orion, naoružan raketama sa vođenim i nevođenim upravljanjem, kao i avionskim bombama, skoro je probio rusku granicu, doletevši do vazdušnog prostora Kalinjingradska oblast na udaljenosti od samo 5-6 kilometara.

Prema podacima ruskih medija, avion NATO svesno je organizovao provokaciju u blizini granica Rusije, budući da se prema ruti leta, našao na ivici granica vazdušnog prostora Kalinjingradske oblasti , gde je, nakon što je napravio nekoliko krugova, vratio na raniji kurs.

Uzimajući u obzir brzinu leta nemačkog patrolnog vojnog aviona Lockheed P-3 Orion, on bi prešao rusku granicu u narednih 1-1,5 minuta, a nakon nekoliko sekundi bi ga gotovo sigurno oborio ruski vazdušni odbrambeni sistem. Ovo ukazuje na veoma ozbiljan incident.

Uprkos odsustvu komentara o ovoj stvari iz ruskog Ministarstva odbrane, sudeći prema podacima “ADS-B” (Automatic Dependent Surveillance–Broadcast), nakon približavanja nemačke vojne letelice ruskim granicama, avion je počeo da gubi vezu sa bazom.

Verzija koja kruži u medijima je da je NATO odlučio da završi misiju u blizini Kalinjingradske oblasti, plašeći se verovatnih posledica, pošto je detektovano dejstvo ruskih sistema za elektronsko ratovanje.

Na mreži “Telegram” možete pratiti sve naše vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

Webtribune.rs