in

“Ovakva dvoličnost SAD je nečuvena”

“Ovakva dvoličnost SAD je nečuvena”

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov rekao je danas da Vašington pokušava da opravda sopstvene akcije za podsticanje ukrajinske krize, optužbama za navodne zločine Moskve u Ukrajini i ukazao na „beskrajno pumpanje“ Kijeva oružjem.

Nekada su Amerikanci govorili da će Ukrajinu snabdevati isključivo odbrambenim naoružanjem, a sada prenose teška oklopna vozila, artiljeriju, višecevne bacače raketa. SAD snabdevaju naciste obaveštajnim podacima, obučavaju militante – rekao je ambasador, prenela je RIA Novosti.

Antonov se osvrnuo na izjave potpredsednice SAD Kamale Haros, koja je na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji optužila Rusiju za „zločine protiv čovečnosti“ u Ukrajini, a to je juče isto izjavio i državni sekretar Entoni Blinken.

Diplomata je napomenuo da SAD ignorišu činjenicu da ukrajinska koristi zabranjenu municiju, koja se, kako je rekao, u velikim količinama uvozi u Ukrajinu. Osim toga, kako je naveo, Vašington „radije okreće leđa jezivim scenama pogubljenja zarobljenih ruskih vojnika“.

Ruski ambasador je rekao da je „ovakva dvoličnost SAD nečuvena“.

– Zašto Stejt department ćuti o zverstvima ukrajinskih nasilnika? Gde gledaju stručnjaci američkih organizacija za ljudska prava? – zapitao je Antonov.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

(Tanjug)