in

Otvoreno pismo Bokija 13 Zaevu: “Reket nije gotov, tek počinje”

Makedonski pevač i TV voditelj Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, osuđen u aferi “Reket” poslao je otvoreno pismo Zaevu i još nekolicini ljudi.

Pismo upućuje Zaevu i Ruskovskoj, zatim Ljubomiru Jovevskom, Vilmi Ruskovskoj, Ljupču Nikolovskom i Oliveru Spasovskom, i kako navodi, kako bi se obelodanile sve nezakonite i nedozvoljene radnje pomenutih i drugih.

On je na početku pisma napomenuo da je reč o smešnom i jeftinom blefu, sramotnom propagandnom potezu tužiteljke Ruskovske, da joj preti likvidacija ako ne procesuira Zaeva i njegovog popularnog brata.

“Eeeejjj Vilma iz našeg pravosuđa i javnog tužilaštva napravila je Bolivud jeftinim pričama i scenarijima!!! Pre svega, gospođo Ruskovska, dužni ste po zakonu da postupate i gonite članove klana Zaev, a da vam niko ne preti, ako ste postupili po zakonu i ako sami niste umešani u sve nezakonite radnje od pomenutog !!! Drugo, ti se zajebavaš, jer hoćeš unapred da se izvučeš da ih nećeš goniti frazom da nemaš dokaza protiv braće Zaev, ali da razotkrijem tu tvoju frazu, pokazaću sada komunikaciju celoj javnosti koje ukazuju na nezakonite i krivične radnje istih, a u čemu će javnost videti kako postupate, odnosno ne postupate i kako prikrivate krivično delo, što bi prema Krivičnom zakoniku Republike Makedonije značilo da ste su saizvršilac ili pomagač u počinjenim zločinima!”, navodi Jovanovski u pismu.

“Jedno pitanje, gospođo tužioče Ruskovska i gospodine tužiocu Jovevski – zar vas nije sramota da padnete tako nisko sa ovako jeftinim izjavama da vam je neko pretio i da se ne plašite?!? Razumem da morate da opravdate svoju nesposobnost, selektivnost i poltronizam, ali očekivao sam malo više stila i spretnosti prema funkcijama koje navodno obavljate… ružno i tragično, ti si zlatna malina za lošu režiju, scenario i glumu!”, piše u pismu između ostalog.

On se obraća i Zoranu Zaevu sledećim rečima: “Bio sam i Zokijev prijatelj na skupom letovanju pre nego što ste me uhapsili, pa u tom smislu želim da vam kažem da ne verujem u slučajnosti, a u karmu da !!! Zorane Zaev, ako misliš da ćeš se spasiti ćutanjem i ignorisanjem pitanja i teza iz pisma koje sam ti poslao, uveravam te da lažeš !!! Cenzura u medijima pod Vašom kontrolom, koja nije smela da prenesu ni reč iz otvorenih pisama, govori o Vašem sadašnjem uticaju i vladavini uprkos teatralnoj ostavci!!! Ti Zoran Zaev ostavio si iza sebe društvenu, pravnu i pravnu eroziju i katastrofu, ostavio si potpuno devastiran sistem u kome i dalje vladaju i pustoše tvoji poslušnici, a ti si se navodno povukao, ali nemojte!”,

Ljubomiru Jovevskom se obraća sledećim rečima:

“Gospodine tužioče Jovevski, umesto da se ovako brukate pred penziju (mada ste već trebali da odete u penziju, ali morate da završite zacrtani dnevni red) pogledajte ovo pismo pre nego što je vaša „turneja“ zatvorila oči i nije postupila u skladu sa zakonskim obavezama. Kolega sa kojim si prošetao do Bugarske malo si prodefilovao autoputem gde se desila velika saobraćajna nesreća dok je Makedonija tugovala za izgubljenim životima naših sugrađana! Tužilaštvo blam tandem, to ste vi, nažalost! Međutim, tužilac Jovevski, sa bar malim procentom ličnog i profesionalnog integriteta, pročitajte ovo pismo, pogledajte činjenice i sami odlučite da li ćete biti saučesnik, ako već niste?!?!”

“Gospodine Zaev, vidim da zimujete u skupom evropskom ski centru… Bio sam i Zokijev prijatelj na skupom letovanju pre nego što ste me uhapsili, pa u tom smislu želim da vam kažem da ne verujem u slučajnosti, a u karmu da !!! Zorane Zaev, ako misliš da ćeš se spasiti ćutanjem i ignorisanjem pitanja i teza iz pisma koje sam ti poslao, uveravam te da lažeš !!! Cenzura u medijima pod Vašom kontrolom, koja nije smela da prenesu ni reč iz otvorenih pisama, govori o Vašem sadašnjem uticaju i vladavini uprkos teatralnoj ostavci!!! Ti Zoran Zaev ostavio si iza sebe društvenu, pravnu i pravnu eroziju i katastrofu, ostavio si potpuno devastiran sistem u kome i dalje vladaju i pustoše tvoji poslušnici, a ti si se navodno povukao, ali nemojte!

Ministru Nikolovskom se takođe obratio:

“Ljupčoo, koliko ste u svom prvom ministarskom mandatu državno poljoprivredno zemljište pretvarali u državno građevinsko zemljište, koliko ste zakonskih procedura prekršili koje ste morali da sprovedete? Za koje potrebe i interese i za koliko novca ste razradili ovu zločinačku šemu zajedno sa Zaevim, njegovim bratom Viceom i još nekoliko članova klana Zaev i na kraju koliko ste novca svi zajedno potrošili od gore navedenih? ?? Da bude jasnije i da se vidi ko govori istinu a ko panično beži od nje, hajde!”

“Reket nije gotov, tek počinje, u ime pravde i vladavine prava!”, stoji u zaključku pisma.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

(b92)