in

Otkriven i uhapšen insajder ukrajinski agent – Otkrio terorističke planove Kijeva

Vlasti samoproglašene DNR privele su agenta ukrajinske obaveštajne službe, koji je umešan u eksploziju automobila šefa Narodne milicije DNR Denisa Sinjenkova, saopštio je „Prvi kanal“.

Kako se navodi, operativci Ministarstva državne bezbednosti DNR uhapsili su razotkrivenog ukrajinskog obaveštajca Antona Macanjuka 17. februara u iznajmljenom stanu u Donjecku.

Televizija ističe da su informacije koje su dobijene od njega – veoma vredne.
On je saopštio da Kijev planira da silom zauzme Donbas.

„Anton Macanjuk je potvrdio – Kijev namerava da upotrebi svu svoju udarnu moć u nasilnom zauzimanju Donbasa“, javlja „Prvi kanal“.

On je takođe otkrio da Oružane snage Ukrajine planiraju masovni artiljerijski napad na Donjeck.

Macanjuk je obaveštavao ukrajinsku obaveštajnu službu o kretanju načelnika Narodne milicije DNR Denisa Sinjenkova čiji je automobil juče dignut u vazduh u centru grada.

Macanjuk je izjavio da je ukrajinska vojska nedavno nezakonito ušla na teritoriju Belorusije kako bi izviđala područje vojnih vežbi sa Rusijom „Saveznička odlučnost 2022“.

On je takođe saopštio da je ukrajinska vojska planirala da postavi bombe domaće proizvodnje na važne objekte u DNR – mostovima, železničkim stanicama, mestima okupljanja ljudi.

Pored praćenja prvih lica i slobodnog propuštanja preko granice na teritoriju DNR tereta „potrebnog“ Kijevu, Anton Macanjuk je takođe formirao takozvanu „uspavanu ćeliju“ – u Donjecku je vrbovao ljude za izvođenje terorističkih napada „kada bude potrebno“.

Kako se navodi, agent je razotkrio šemu po kojoj su ukrajinske vlasti dovozile u Donbas oružje i eksploziv.

Pošto je radio u carinskoj upravi DNR, preko poruka je dobijao instrukcije od kijevskih nalogodavaca da se određena vozila puste preko granice bez detaljnih provera.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE