in

Otkrili kada će NATO ući u direktnu vojnu konfrontaciju sa Rusijom

Otkrili kada će NATO ući u direktnu vojnu konfrontaciju sa Rusijom

Šef poljskog Biroa za nacionalnu bezbednost (BNB), Jacek Severa alarmantno je izjavio da će zemlje istočnog krila NATO za tri godine ući u direktnu vojnu konfrontaciju sa Rusijom i da zbog toga zapadne vojna alijansa mora „usvojiti trogodišnji plan priprema za konfrontaciju“.

Nemački savet za spoljne odnose, ima nešto drugačiju ali takođe pesimističku procenu:

„Zapadne zemlje imaju na raspolaganju pet do devet godina da se pripreme za odbijanje ruske agresije. NATO je u nepovoljnom položaju jer je Rusija svoju ekonomiju već prevela na vojne koloseke i stiče borbeno iskustvo, a SAD i njihovi evropski saveznici, iako imaju sve manje vremena, značajno zaostaju u nizu oblasti“.

I nemački ministar odbrane Boris Pistorijus vidi svoje bele miševe: invaziju ruskih hordi na „evropsku cvatuću baštu”.

On je početkom novembra podneo izveštaj o „spremnosti za rat sa Ruskom Federacijom“. Njegov glavni zaključak je da je sukob sa Rusijom neizbežan u roku od pet do deset godina.

„Posle skoro dve godine rata u Ukrajini, ruski vojni potencijal je veći nego što izgleda. Ruska vojska će biti u potpunosti opremljena, a već je stekla veliko borbeno iskustvo. Ruska borbena moć ubrzo će premašiti potencijal NATO za odvraćanje u slučaju konvencionalnog (nenuklearnog) rata u Evropi“.

Nemački ZDF još je pesimističkiji: „NATO neće moći da zaustavi ruske trupe u slučaju vojnog napada. Ako Rusija odluči da krene u ofanzivu, NATO će morati da je zaustavi na granici. A NATO trenutno nije za to sposoban. S ovim se slažu sve zemlje NATO-a“.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Webtribune.rs


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social