in

Orban uz Trampa: Donalde, nikad ne odustaj!

Orban uz Trampa: Donalde, nikad ne odustaj!

Mađarski premijer podržao je bivšeg predsednika SAD, koji je optužen u 37 tačaka i preti mu ukupna kazna do 400 godina zatvora, poručivši mu da je njegova borba pravedna

Mađarski premijer Viktor Orban podržao je bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, koji je optužen u 37 tačaka i preti mu ukupna kazna do 400 godina zatvora.

„Vaša borba je pravedna. Nikada ne odustajte!“, napisao je Orban na Tviteru.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Naime, Donald Tramp suočiće se sa optužnicom koja uključuje neovlašćeno rukovanje poverljivim dokumentima i zaveru sa ciljem ometanja pravde nakon što je napustio Belu kuću 2021. godine.

Bivši predsednik, koji tvrdi da je nevin, biće pozvan na sud u Majamiju sledećeg utorka.

Podsetimo, u aprilu je i mađarski premijer izrazio podršku američkom bivšem predsedniku uoči njegove sudske optužbe. Orban je, postavio zajedničku fotografiju sa Trampom snimljenu u avgustu 2022. na imanju bivšeg predsednika SAD u Bedminsteru u Nju Džersiju, pre Orbanovog govora na otvaranju Konzervativne političke akcione konferencije (CPAC) u Dalasu.

„Njujork tajms“ je ranije objavio da će slučaj protiv bivšeg predsednika zbog nezakonitog posedovanja poverljivih dokumenata voditi Ajlin Kenon, koju je on imenovao za saveznog sudiju za južni okrug Floride 2020. godine, kao i da prenos predmeta u njenu nadležnost može stvoriti probleme tužilaštvu.

Tramp je ceo ovaj slučaj nazvao mešanjem u predstojeće predsedničke izbore, u kojima namerava da učestvuje, i podseća da su tajna dokumenta pronađena i u privatnoj kancelariji i kući aktuelnog predsednika SAD Džozefa Bajdena, koji još nije optužen.

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte