in

Oni koji uvlače Nemačku u novi rat protiv Rusije pogrešno računaju da ćemo ga voditi tenkovima

Oni koji uvlače Nemačku u novi rat protiv Rusije pogrešno računaju da ćemo ga voditi tenkovima

Danas je važno živeti sa osloncem na prošlost i gledati u budućnost, jer narod bez istorijskog sećanja nema budućnost – rekao je Vladimir Putin.

Ovako je nastupio u razgovoru sa predstavnicima patriotskih i omladinskih organizacija povodom 80. godišnjice poraza nacista u Staljingradskoj bici.

U Muzeju panorame Staljingradske bitke dodatno je naglasio i upozorio: „Narod bez pamćenja nema budućnost. Bez poznavanja prošlosti nikada neće biti budućnosti. Bude li tako – izgubićemo sve. Sve ono što cenimo i na osnovu čega se razvijamo i idemo napred. Ne možete živeti samo u prošlosti, ona nikuda ne vodi“.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Ruski lider prethodno položio venac na Večnu vatru u Kući slavnih na Mamajevom Kurganu i minutom ćutanja odao poštu braniocima Staljingrada. Potom je položio cveće na grob maršala Vasilija Čujkova, dvostrukog Heroja Sovjetskog Saveza. Pritom je rekao:

„Neverovatno je, ali istinito, da nam ponovo prete nemački tenkovi. „Leopardi“ sa krstovima na bokovima. Neprijatelji će se sa Rusijom ponovo boriti na tlu Ukrajine. Rukama poslednjeg Hitlera, rukama Bandere. Nažalost, ideologija nacizma ponovo, sada u svom modernom obličju, u svojoj modernoj manifestaciji, direktno preti bezbednosti naše zemlje. Iznova i iznova smo prinuđeni da odbijamo agresiju kolektivnog Zapada“.

Putin je ukazao da oni koji uvlače Nemačku u novi rat i očekuju pobedu na bojnom polju ne razumeju da će savremeni rat sa Rusijom biti drugačiji:

„Oni koji evropske zemlje, uključujući Nemačku, uvlače u novi rat sa Rusijom, očekuju da poraze Rusiju na bojnom polju, ali očigledno ne shvataju da će savremeni rat sa Rusijom za njih biti potpuno drugačiji. Mi ne šaljemo svoje tenkove na njihove granice, ali imamo čime da odgovorimo, a upotreba oklopnih vozila neće okončati stvari“.

Podsetio je da Moskva, uprkos propagandnim naporima zapadnih elita koje nisu naklonjene Rusiji, ima mnogo prijatelja širom sveta, uključujući Ameriku, Severnu Ameriku i Evropu.

Putin je u nastavku rekao: „Naš glavni zadatak je da sačuvamo Rusiju i stvorimo uslove za njen progresivni razvoj, za njeno jačanje. Taj zadatak ćemo svakako ispuniti!“

Predsednik RF je istinu nazvao „glavnim oružjem“ svoje zemlje, naglasivši da to važi i za izveštavanje o toku specijalne vojne operacije u Ukrajini.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

(Fakti)