in

OGLASIO SE PALMA O SKANDALU: ” Političko smeće, siledžije lažovi, prevaranti, kriminalci, pokušali su da me linčuju” …

Danas je Više tužilaštvo u Kraljevu dalo saopštenje u kome se navodi da nema elemenata za pokretanje istražnog postupka protiv Dragana Markovića Palme.

Marković je u pisanoj izjavi naveo da je sve vreme govorio da je u pitanju kampanja “orkestrirana od strane Dragana Đilasa, koju su sprovodili zaposlenici u njegovoj kompaniji predvođeni Marinikom Tepić”.

” Političko smeće, siledžije lažovi, prevaranti, kriminalci pokušali su da svojim lažima da linčuju ne samo mene, već i Jedinstvenu Srbiju, Jagodinu, moje koalicione partnere, i izblate čitavu Srbiju. Od početka je bilo jasno da bezočno lažu. Samo slep i gluv je mogao da ne vidi činjenice i istinu, jer naravno da ništa od onoga što su lagali nije se desilo. Sada se vidi zašto su izbegavali moj poziv na poligraf i i da biraju televiziju za TV duel”, naveo je Marković.

Postavio je pitanje Branislavu Radosavljeviću, koga je nazvao lažnim svedokom.

“Šta ćemo sada Branislave, ovo što si uradio nije bila obična krađa automobila. Pokušao si da ukradeš život svojim lažima ne samo meni, pokušao si da ukradeš život svim članovima Jedinstvene Srbije, mojim jagodincima, pokušao si svojim lažima da ukradeš život građanima Srbije. Šta kažeš Branislave kolika zakonska kazna je dovoljna za ovo što si uradio”, upitao je Marković.

On je postavio pitanje i funkcionerki Stranke slobode i pravde Mariniki Tepić.

“Kolika je plata koju dobijaš od Dragana Đilasa, siledžije koji je tukao pred decom tasta i ženu a da za to nije krivično odgovarao, koja dovoljna da te ne grize savest što si pod plaštom borbe za prava žena oblatila i obrukala sve žene zaposlene u Javnom sektoru u Jagodini, što si pokušala lažima da staviš večiti žig meni, saradnicima, prijateljima. Kolika je plata dovoljna da te ne grize savest što si čitav narod proglasila genocidnim, što izmišljaš, blatiš zemlju koja ti je dala sve a kojoj vraćaš na najgori mogući način. I da li misliš da svojim lažima, izmišljanjem afera, blaćenjem svih ljudi koji ne misle kao tvoj gazda Dragan Đilas, možeš biti iznad zakona, iznad naroda koji te je prezreo, i iznad države koju tako zdušno blatiš gde stigneš. Odmah da ti kažem da nisi i da ću te goniti na sudu do kraja i da nema toliko velike plate koju ti Đilas daje koja će pokriti sve laži, zlobu i bruku koju si nanela ne meni nego i Srbiji i njenim građanima”, upitao je on.

Pitanje je postavio i Sandi Rašković Ivić.

“Da li Hipokratova zakletva koju je dala joj daje za pravo da se kao psihijatar bavi psihičkim inženjeringom nacije, igrajući se sa najtananijim emocijama građana tako što laže čim otvori usta. Jer to što je lagala o meni jeste upravo poigravanje sa najtananijim emocijama građana Srbije. Jer svi smo mi roditelji i svi smo osetljivi na pitanje dece, slabijeg pola. Nisi pogazila samo Hipokratovu zakletvu već i zakletvu datu državi Srbiji da ćeš kao diplomata štititi interese svoje zemlje. A napravila si diplomatski skandal uvukavši u svoje laži i ambasadu Italije i bivšeg počasnog konzula Srbije u Italiji, gospodina Veraldija koji su morali da demantuju tvoje opake laži. E pa gospođo Ivić narod sve vidi i sve zna a siguran sam da se i tvoj pokojni otac u grobu prevrće zbog tvojih nedela”, kazao je Marković.

I lideru Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu postavio je pitanje.

“Nije ti sveta ni porodica koju si ostavio i kasnije tukao, nije ti sveta država u kojoj si sve zaradio pa je sada pljuješ kada više ne možeš da je muzeš, nisu ti sveti ni građani, koje prezireš zato što te neće, pa si spreman da pogaziš svaku njihovu volju. Svete su ti samo pare. Kako možeš mirno da spavaš nakon svih ovih laži kojima si ti direktno dirigovao”, navodi u pisanoj izjavi.

Marković dodaje da se više neće baviti pomenutim funkcionerima, već da dovodi 1.000 poljoprivrednih proizvođača iz 35 gradova iz cele Srbije u Paraliju na 5 dana.

“A kada se vratim u Srbiju držaću u Beogradu konferenciju za novinare na kojoj ću izneti celu istinu o lažima i namerama ovog političkog smeća ” izjavio je Marković.

Premeštanje slučaja u Kraljevo

Više javno tužilaštvo u Jagodini formiralo je 21. aprila predmet za utvrđivanje svih okolnosti u vezi sa navodima sa konferencije za novinare Marinike Tepić, između ostalog i na osnovu zahteva koji je podneo Marković.

Tepić je dala iskaz u jagodinskoj policiji i tražila da slučaj bude premešten u neko drugo tužilaštvo zbog uticaja koji Marković ima u Jagodini. Ona je policiji rekla da za tvrdnje o navodnom podvođenju devojaka i žena ima još svedoka koji će dati iskaz ukoliko im bude obezbeđena zaštita.

Apelaciono javno tužilaštvo u Kragujevcu je 23. aprila odlučilo da za postupanje u predmetu koji se vodi zbog navoda Marinike Tepić protiv Dragana Markovića ovlasti Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

(b92,direktno.rs)