in

Novi obrt u Francuskoj – Đoković, ipak, može na Rolan Garos?

Prema najnovijim informacijama iz Francuske koje se često menjaju, Novak Đoković bi, ipak, mogao da učestvuje na Rolan Garosu iako ostane nevakcinisan.

Gotovo da svake nedelje iz Francuske stiže nova vest o tome pod kojim uslovima će sportisti moći da učestvuju na takmičenjima, odnosno da li je neophodna potvrda o vakcini.

Iako je nedavno objavljeno da svi sportisti uključujući i tenisere na Rolan Garosu moraju da budu dvostruko vakcinisani, pravila bi uskoro mogla da budu promenjena.

Alan Fišer, čovek zadužen za sprovođenje kovid mera u Francuskoj, veruje da će se stanje u toj zemlji stabilizovati i da će pravila moći da budu popuštena, što bi značilo da će Novak Đoković i nevakcinisan moći na parisku šljaku.

„Postoje mere koje su i dalje na snazi, ali se postepeno ukidaju. Uvek smo govorili da želimo da ukinemo Kovid propusnice za vakcinisane čim situacija u bolnicama to bude dozvolila“, dodao je povodom Fišerove konstatacije Gabriel Atal, portparol vlade Francuske.

Prema trenutno stanju Fišer smatra da bi proleće moglo da donese i nove mere.

„Profesor Fišer je rekao da su projekcije takve da bismo mogli u martu ili aprilu da ukinemo propusnice koje važe samo za vakcinisane. Naravno da to želimo“, objasnio je Atal.

Podsetimo, Novak u Francuskoj brani 2.000 bodova i titulu osvojenu prošle godine, kada je u polufinalu pobedio Rafaela Nadala, a u finalu Stefanosa Cicipasa nakon što je gubio sa 2-0 u setovima.

Rolan Garos 2022 počinje 22. maja.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE